Acer Aspire S7-392 preview

автор: Марин Чучуков
 

Предварително ревю на Acer Aspire S7-392

най-новият ултрабук на Acer

 

 

Acer Aspire S7-392
Aspire S7-392


   На приключилото преди по-малко от месец изложение Computex 2013 Acer представи своя най-нов ултрабук - модела Aspire S7-392. Новият флагмански ултрабук на компанията е с редица подобрения и обещава да се превърне в едно от най-атрактивните предложения при лаптопите през тази година. Да видим, с какво ще се опитат да ни впечатлят Acer този път...

    Съвсем неотдавна ви представихме наистина впечатляващия  Aspire S7 - свръхтънък и лек ултрабук с IPS матрица и сензорен екран. Това е стилен и елегантен модел с много добър баланс на компонентите и наистина заслужава вашето внимание. Ето че междувременно тайванската корпорация представи пред публика неговата подобрена версия - Acer Aspire S7-392. Подобренията не са малко, Acer дори биха могли да се изхитрят и да дадат на ултрабука съвсем различно наименование. Всеки производител на лаптопи има поне по един флагмански ултрабук, предназначен да демонстрира най-новите постижения на компанията. Тези модели се отличават с много добре обмисления дизайн и висока производителност на компонентите, които се намират в перфектен баланс. Естествено, нали точно такава е идеята - да се покаже най-доброто. Acer обаче не се спират на достигнатото и са решили да усъвършенстват своя флагман. В случай, че искате да разгледате и другите актуални модели - погледнете съдържанието. А пък ако S7-392 ви е заинтригувал - можете да получите повече информация за него в следващите редове.
   В дизайна, поне на пръв поглед, някакви съществени промени не се забелязват. Корпусът е лек и тънък - 12.9 мм. Изработен е от алуминиева сплав, придаваща на корпуса на ултрабука не само атрактивен външен вид, но и здравина. Дебелината всъщност е увеличена - с цял милиметър (ужас!), но теглото е същото - 1300 грама.
Отново е използвана ефективната система за охлаждане Acer TwinAir, която при новия модел работи при още по-ниски нива на шум. Подобрението, поне според производителя, е с цели 20%. Впечатляващо. Клавиатурата, за разлика от повечето лаптопи, има само пет реда. Бутоните са с приличен размер, удобни са за ползване, като сега дори е увеличена амплитудата на техния ход. Това не само повишава комфорта при работа, но по принцип довежда и до удължаване на срока на безпроблемното им използване. Осигурена е, разбира се и подсветка на клавиатурата. Все пак, наличното пространство би могло да се оползотвори малко по-рационално - факт. Главното нововъведение при Acer Aspire S7-392 е неговият сензорен екран. Отново е използвана IPS матрица, която по редица показатели превъзхожда обичайните евтини TN панели - по-добро качество на цветопредаване, по-широки ъгли на видимост, добър запас от яркост и контраст на дисплея. Разликата, в сравнение с миналогодишния модел е, че разделителната способност на екрана е увеличена до 2560×1440 пиксела. Сериозна работа. Изображението би трябвало да бъде с невероятна детайлност. Процесорът е четвърто поколение Intel Core Haswell и се отличава с отлична производителност, съчетана с понижено енергопотребление. Като прибавим и подобрената батерия - можем да очакваме от ултрабука впечатляващо време на работа в автономен режим - поне 7 часа, а вероятно и повече.

   На каква цена ще се продава Acer Aspire S7-392 в България засега нямаме надеждна информация, но е ясно, че няма да бъде сред евтините лаптопи. Остава само да чакаме неговата поява и да следим актуалните промоции - не е изключено междувременно да се появят и други интересни модели и то - не само на Acer, но и на останалите популярни производители на лаптопи - Dell, HP, Toshiba, Lenovo. Проверявайте редовно за изгодни предложения - дано да имате късмет!